Hitra čezmejna ortodontska obravnava na napotnico

Zagotovite svojemu otroku kakovostno ortodontsko zdravljenje brez čakanja in z možnostjo povračila stroškov do 3.000€.

Kaj je ortodontija in komu je namenjena?

Ortodontija je specializirano področje, ki pomaga izboljšati videz in funkcionalnost zob ter čeljusti.

Začetek zdravljenja se pogosto priporoča v otroštvu ali zgodnji adolescenci, ko so čeljusti še v razvoju in so zobje lažje premakljivi.

Pri otrocih se ortodontija osredotoča na usmerjanje rasti zob in čeljusti, tako da se za doseganje najboljših možnih rezultatov izkoristi naravni razvoj otroka.

To pomeni, da lahko pravočasno ortodontsko zdravljenje pomaga zobem rasti na pravem mestu in prepreči morebitne zaplete v prihodnosti.

Z ortodontskim zdravljenjem zagotovite svojemu otroku pravilno in lepo poravnane zobe.

V obdobju do dopolnjenega 16. leta lahko otroci v Sloveniji izkoristijo tudi napotnico za ortodontsko zdravljenje, s katero so upravičeni do kritja stroškov s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Kako poteka ortodontsko zdravljenje?

Temeljit pogovor in pregled zobovja za pripravo načrta zdravljenja, vključno s slikanjem zob.
Načrt zdravljenja (predstavitev pričakovanih rezultatov, okviren čas zdravljenja, cena in izdelava študijskega modela zob).
Namestitev zobnega aparata, ki je zahvaljujoč sodobni tehnologiji manj boleč, čemur sledijo redni obiski za prilagoditve aparata.
Zaključek z odstranitvijo aparata, potrditev pravilne postavitve zob in pregled končnih rezultatov.

Uporaba "retainerjev" za ohranjanje novih pozicij zob (do največ enega leta) za zagotovitev dolgotrajnih rezultatov.
Možnost čezmejne ortodontske obravnave

Upravičenost do zdravljenja

Tveganje, ki se mu izognete

Ortodontija je v naši državi samoplačniška ali na napotnico, pri čemer pa na pregled čakate tudi do 7 let in če ima otrok tedaj že 16 let, mu pravica do brezplačnega zdravljenja propade.

S čakanjem na prost termin preko napotnice v Sloveniji pa tvegate tudi:

Postopek obravnave je povsem enostaven

Na podlagi poslanih dokumentov (napotnice in rentgenske slike zob/ortopana) vam uredimo prvi obisk pri priznanem zagrebškem ortodontu v roku 1-7 dni.
Že ob prvem obisku vam lahko omogočimo pregled in namestitev zobnega aparata (v kolikor so otrokovi zobje dovolj zdravi).
V roku 60 dni po popolni in pravočasni oddaji vloge ZZZS pa lahko prejmete prejmete povrnjenih do 3.000€ stroškov zdravljenja.

Prednosti Poliklinike Zagreb

Povračilo do 3000€

Za razliko od dragega samoplačniškega zdravljenja v Sloveniji dobite po zdravljenju v tujini povrnjenih do 3000€ (s strani ZZZS), kar občutno odtehta gorivo, ki ga porabite za nekajkratno vožnjo do Zagreba in nazaj.

Ekipa s kar 30-letno tradicijo

Za vas poskrbi preverjena in uveljavljena ekipa Poliklinike Šlaj-Anić. Sestavlja jo kader iz sveta stomatologije, ortodontije ter dentalne medicine – sami specialisti.

Strokovna usposobljenost in znanje slovenščine

Izbrani ortodonti z akademsko izobrazbo, mednarodnimi izkušnjami in znanjem našega jezika dokazujemo, da njihove ortodontske storitve niso nič slabše kot v Sloveniji.

V 2 urah prihranite 60.000 ur čakanja

Pot do Zagreba vam resda vzame cca. 2 uri časa, a s tem prihranite cca. 7 let oz. več kot 60.000 ur čakanja na 1. ortodontski pregled (poleg tega pa seveda še do 3000€ stroškov zdravljenja).

Preprečite nadaljne komplikacije

Specialisti ortodonti svoje delo opravijo brezhibno, kar vam prihrani morebitne nadaljnje obiske zaradi poslabšanja stanja zob.

Garancija na opravljeno storitev

V obdobju zadnjih 7 let sodelovanja s temi strokovnjaki še nismo naleteli na reklamacijo. V svoje storitve so izvajalci celo tako prepričani, da vam morebitna popravila nudijo zastonj.

V Polikliniki blesti prof. dr. sc. Martina Šlaj

Vrhunska ortodontka z več kot 20 let izkušenj

Je lastnica Poliklinike Šlaj Anić, ki je – po dejavnosti in specializiranosti kadra – ena boljših specialističnih zasebnih stomatoloških klinik v JV Evropi.

Ugledna, mednarodno usposobljena znanstvenica

Svoje znanje je izpopolnjevala na Poljskem, v ZDA, Veliki Britaniji, na Madžarskem, v Italiji in Grčiji, se udeležila mnogih mednarodnih kongresov, je pa tudi članica Evropskega ortodontskega društva in Svetovne zveze ortodontov.

Specialistka ortodontije z interdisciplinarnim fokusom

Klinično je usmerjena v ortodontijo in interdisciplinarno sodelovanje pri kompleksnejših primerih s področja ortodontije in širše, njeno glavno področje pa je 3D diagnostika.

prof. dr. sc. Martina Šlaj

prof. dr. sc. Martina Šlaj

Lokacija Poliklinike Šlaj-Anič

Lokacijo Poliklinike Šlaj-Anič najdete na spodnjem zemljevidu.

Agencija HelpMed vam skrajša čakalne vrste in prihrani stroške

Hiter termin ordodontskega zdravljenja

Omogočamo vam specialistično ortodontsko obravnavo že v nekaj dneh, brez dolgih čakalnih dob, za hitrejši začetek poti do popolnega nasmeha vašega otroka.

Povračilo stroškov zdravljenja

Izognete se propadu napotnice zaradi predolgega čakanja ter plačilu samoplačniških strokovnjakov v Sloveniji

Preprečevanje zapletov in bolečin

S pravočasnim zdravljenjem otroku prihranite morebitne težave in bolečine zaradi neustrezne postavitve zob, hkrati pa zagotovite estetski izgled zob in boljšo samopodobo že v mladih letih.

Urejena papirologija

Po želji vam uredimo pripravo in oddajo vlog za povračilo stroškov, kar vam prihrani čas in zagotavlja ustreznost dokumentacije ter s tem brezskrbnost glede povračila stroškov.

Visoka kakovost zdravljenja

Vaš otrok bo deležen ortodontske oskrbe, ki sledi najvišjim standardom kakovosti z uporabo najsodobnejših ortodontskih metod in tehnik, kar zagotavlja optimalne rezultate zdravljenja.

Kakšna je cena ortodontske obravnave in ostalih storitev?

Storitev Cena
Svetovanje preko telefona in e-maila BREZPLAČNO
Pregled dokumentacije in preverjanje napotnic BREZPLAČNO
Pridobitev “online” mnenja specialista BREZPLAČNO
Ureditev brezplačnega termina pri ortodontu BREZPLAČNO
Stroški ortodontskega zdravljenja (vključno z zobnim aparatom) Do 3.400€ (možnost povračila stroškov)
Vloga ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja (storitev pregleda in priprave dokumentacije, izpisa in izpolnitve dokumentacije ter priporočene pošiljke), če jo naročite pri nas. Opcijsko: 80€ (delna vloga) ali 150€ (končna vloga)

Možnost povračila stroškov

Če je vaš otrok mlajši od 16. let in imate (ali si boste še pridobili) veljavno napotnico za ortodontsko zdravljenje, ste s strani ZZZS – skladno s 44.c členom ZZVZZ – upravičeni do povračila stroškov čezmejnega ortodontskega zdravljenja do zakonsko določenega zneska v roku 60 dni po oddaji (delne ali končne) vloge.

To pomeni, da lahko prejmete povrnjenih do 3.000€ (torej večinski ali celo kompletni del stroškov zdravljenja), seveda, če ustrezno izpolnite in odpošljete omenjeno vlogo oz. vloge ZZZS*.

*Vlogo lahko izpolnite in jo skupaj z originalnim računom odpošljete sami, lahko pa to storitev (proti plačilu) namesto vas opravimo mi, s čimer vam jamčimo ustreznost oddane vloge, saj smo strokovno usposobljeni za pripravo dokumentacije.

Povrnjeni stroški torej vključujejo:

  • stroške zdravljenja vključno z izbranim zobnim aparatom (izjema je Invisaling® nevidni zobni aparat, ki predstavlja nadstandardno storitev in ga zdravstvo krije le v višini 600€/čeljust)
  • celoten nakup zdravil na recept.

Izpolnite obrazec za brezplačen pregled

Vse kar morate storiti je, da vnesete vaše osebne podatke, ZZZS št. otroka in št. napotnice, mi pa vam v roku 24 ur odgovorimo na vaš e-mail naslov (medtem si že lahko pripravite RTG sliko zob/ortopan, na podlagi česar vam uredimo brezplačen pregled pri ortodontu že v nekaj dneh).

Zagotavljamo vam, da bomo z vašimi osebnimi podatki ravnali skrbno in jih obdelovali v skladu z veljavno zakonodajo na področju varovanja osebnih podatkov.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime in priimek
Kje na kartici najdete ZZZS številko?
GDPR

Pogosta vprašanja

Do povračila stroškov ZZZS so upravičeni otroci in mladostniki, ki imajo veljavno napotnico, z ortodontskim zdravljenjem pa pričnejo pred dopolnjenim 16. letom starosti.

Prvi (brezplačen) ortodontski pregled vam uredimo že v 1-7 dneh, na zobni aparat pa čakate 1-14 dni (v večini primerov ga je možno namestiti že na prvem pregledu).

Naša agencija HelpMed sodeluje s priznano zagrebško Polikliniko Šlaj-Anić, ki deluje že 30 let in zajema ekipo mednarodno uveljavljenih specialistov ortodontov, med katerimi še posebej izstopa prof. dr. sc. Martina Šlaj.

Vaš otrok je za 1. ortopedski pregled primeren že po 10. letu – če pri njemu opazite težave v obliki krivih zob ali nepravilnega ugriza, si pridobite napotnico, če pa vam zobozdravnik napotnice ne želi izdati, pa se lahko obrnete na drugega zobozdravnika ali na našo pomoč.

Za čezmejno ortodontsko zdravljenje potrebujete ZZZS kartico otroka in veljavno napotnico ter RTG sliko/ortopan, za povračilo stroškov pa originalen račun za opravljene storitve ter izpolnjeno vlogo za povračilo stroškov. Morebitne dodatne potrebne podatke ali dokumente vam pravočasno sporočimo.

Da, vlogo ZZZS lahko naročite pri nas.

V kolikor bi sredstva želeli delno prejeti povrnjena že tekom zdravljenja, lahko naročite do 3 vloge za delno povračilo stroškov po posegih, načrtu (posamezna vloga vas stane 80€).

Lahko pa naročite vlogo, s katero dobite v roku do 60 dni od zaključka zdravljenja povrnjene stroške v enkratnem znesku (stane vas 150€).

Vsaka vloga zajema pregled in pripravo dokumentacije, izpis in izpolnitev dokumentacije ter priporočeno pošiljko.

Celotno ortodontsko zdravljenje traja cca. 2 leti in je odvisno od resnosti nepravilnosti zobovja vašega otroka.

Storitev Cena
Svetovanje preko telefona in e-maila BREZPLAČNO
Pregled dokumentacije in preverjanje napotnic BREZPLAČNO
Pridobitev “online” mnenja specialista BREZPLAČNO
Ureditev brezplačnega termina pri ortodontu BREZPLAČNO
Stroški ortodontskega zdravljenja (vključno z zobnim aparatom) Do 3.400€ (možnost povračila stroškov)
Vloga ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja (storitev pregleda in priprave dokumentacije, izpisa in izpolnitve dokumentacije ter priporočene pošiljke), če jo naročite pri nas. Opcijsko: 80€ (delna vloga) ali 150€ (končna vloga)

Prvih nekaj dni po namestitvi zobnega aparata je pri vašem otroku seveda lahko prisotno nelagodje oz. manjše bolečine, a zahvaljujoč sodobni tehnologiji je nošenje aparata tudi v začetnih dneh veliko manj boleče kot pred leti.

Ne, za ortodonta niso primerni samo otroci in mladostniki, temveč tudi odrasli, ki želijo izboljšati estetski videz svojega zobovja.

Tudi odrasli ste z našo asistenco lahko pri ortodontu na vrsti TAKOJ, razlika je le, da po 16. letu niste več upravičeni do ortodontskega zdravljenja na napotnico, torej stroškov zdravljenja preko ZZZS ne dobite povrnjenih. Za več informacij nas lahko kontaktirate na ortodont@helpmed.si ali 031 360 150.

Če ima vaš otrok napotnico za endodontsko zdravljenje zob ali za zdravljenje parodontoze oziroma bolezni dlesni in kosti, vam pri agenciji HelpMed z veseljem priskočimo na pomoč ter vam termin za strokovni pregled in ustrezno zdravljenje priskrbimo TAKOJ. Za več informacij nas lahko kontaktirate na ortodont@helpmed.si ali 031 360 150.
Naše zadovoljne stranke
Ja, naša tamala ima pa zobni aparatek. Zdej že ene pol leta se mi zdi. Ja, če ne bi naleteli na HelpMed bi menda čakali 6 let, nisem mogel verjet, kake so te čakalne dobe. Pa še dobro, da je šla moja žena mal pogledat po internetu in smo našli to opcijo preko HelpMed. Čez ene 4 dni smo imeli pregled, pa so ji že kar takrat vstavili aparat. Ja, čez kak mesec dni smo dobili še denar povrnjen.
Marjan
Marjan
(11 letni otrok)
Super stvar, tale HelpMed. Samo tisto vlogo od ZZZS smo plačali, ker ko sem vidla to papirologijo … Saj ne, da se mi ne ljubi izpolnjevat te stvari, ampak malo pa me je bilo strah, da bom kaj zafrknila in ne bomo dobili denarja nazaj. Je vseeno par tisoč evrov, to so 3 moje plače. No, tak sem bla bolj mirna, ker je HelpMed to porihtal, oni majo izkušnje pa odvetnike in tako. Tak da smo se mi sam do Zagreba zapeljali, pa so ji že isti dan namontrirali aparat, drgač bi mogli pa par let čakat! Takrat bi bla naša Monika stara že 13, bogve kam bi rasli njeni zobje, pa če bi se dalo to še kaj porihtat.
Nataša
Nataša
(11 letni otrok)
Joj, kake zobe je mela moja hčerka. To je bilo vse križemkražem, 2 leti bo vse skup trajalo, da se porihta, ampak če bi pa čakala na slovensko zdravstvo, pa v dveh letih ne bi niti na vrsto prišla za pregled! Tak pa smo šli v Zagreb, preko HelpMed. Res priporočam, so profesionalci, pri njih naročiš vlogo za vračilo denarja od ZZZS, potem pa greš v Zagreb k nekim specialistom, taka fina klinika, ki je za plačat, ampak, ker so pri nas take čakalne dobe, ti potem to zdravstvo krije.
Silvana
(10 letni otrok)
Res ne vem, kaj bi blo, če ne bi našli HelpMed. Ka ste nori, kak dolgo je treba čakat pri nas?! Za en pregled? Kaj šele za to, da vstavijo aparat? Ne vem, kam smo prišli, ampak k sreči so nam na HelpMed zrihtali termin takoj, in ne pri nekih drugorazrednih zdravnikih, ampak pri enih od najboljših, nimam kaj rečt, super ji rihtajo zobe.
Mojca
Mojca
(12 letni otrok)
Ne vem, kaj majo eni tolk za povedat čez Hrvaške zobarje. Mogoče so oni v Samoborju kaj manj kvalitetni, ampak ta klinika v Zagrebu, to se vidi da je prva klasa od ortodontov. Sin Maks je zelo zadovoljen, pa nič kaj ga aparat ne moti. Sicer smo rabili par dni, da smo ga prepričali, da ga nosi, ampak k sreči smo bili preko HelpMed hitro na vrsti. Pač, napotnico rabiš, ampak v katerikoli slovenski ordinaciji bi pa čakali ene 5 let, da bi ga sploh pogledali, takrat pa bi Maksa še težje prepričali.
Renata
Renata
(10 letni otrok)